Det håriga odjuret som citerar klassikerna – idealet har hittats!

Årtionden flyger förbi, tullen och modeförändringen. Vem är måttet och indikatorn för dessa trender?

Modeller från damtidningar, filmkaraktärer från populära storfilmer, skönheter från skyltar och stjärnor av modevisningar och fester. Bilder och videor med jämförelser av vilken typ av kvinnlig skönhet som var populär, till exempel på 70-talet och vad som efterfrågas nu, har cirkulerat på nätet under lång tid. Och hur är det med vår manliga skönhet och attraktivitet??

Det finns män som aldrig går ur stil. Marlon Brando, Alain Delon, Clint Eastwood och yngre karaktärer – Gerard Butler, Tom Hardy, Russell Crowe. Och det handlar inte ens om deras ovillkorliga talanger utan om deras grova maskulinitet. Kan man motstå dessa skönheter? Nästan omöjligt. Och vi har beundrat dem i årtionden. Och saken är att trots trender och standarder, skönhet, naturen i sig har skapat ”glädje” genom vilken vi dras till vissa typer av män. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Verkligt odjur

Läkare-psykoterapeut, sexolog och kandidat för medicinska vetenskaper A.M. Poleev hävdar att förhållandet mellan en persons hårighet och hans temperament är fullt bevisad av vetenskapen. Enligt forskare kan män med tät vegetation på bröstet och benen med rätta betrakta sig utrustade med ett starkt temperament. Unga stiliga män med hårlösa torsos kan le till oss från affischerna så mycket de vill, men om du lägger en manlig representant med tät vegetation bredvid, kommer det kvinnliga hormonet omedelbart att göra ett val till förmån för den andra kandidaten.

Faktum är att hårtillväxten på kroppen och särskilt deras stelhet är direkt relaterad till innehållet av det manliga hormonet i blodet – testosteron. Ju styvare och tjockare håret på bröstet och benen hos en man är, desto mer testosteron i kroppen. Och vi är praktiskt taget uppdragna med att testosteron och sexualitet ligger på samma linje. Men forskare varnar oss – sexualitet och sexuell aktivitet beror inte på varandra, men vi utvärderar bara den visuella komponenten.

Vad ger testosteron mer till en mans utseende? Utveckling av maskulina drag som höga kindben, en stark käke och breda axlar. Titta på bilderna av primitiva människor och neandertalare – det fanns inga tunna bland dem, men en tung käke finns regelbundet. Observera att bland de plastikkirurgier som män är förtjust i är en av de mest populära införandet av implantat i käken. Representanter för det starkare könet strävar efter att se mer maskulin ut än naturen har gett dem.

Gynnsam immunitet

Låt oss komma överens med modetidningar, som bäst av allt vet att det är ett symmetriskt ansikte som måste säljas. Tillbaka på 1990-talet upptäckte forskare att symmetri lockar det motsatta könet. Symmetri är en slags indikator på individens kvalitet. Naturen har gjort sitt bästa här. Symmetriska ansiktsdrag är intressant, ett tecken på genetisk mångfald, och det senare betyder ett starkt immunsystem. Från urminnes tider har vi strävat efter att välja en partner med den mest kraftfulla immuniteten. Enligt antropologin – för fortsättningen av en hälsosam familj och vårt skydd mot just mammuterna och vildarna.

Men förutom ansiktet finns det också en win-win-indikator på utmärkt, och viktigast av allt, lämplig immunitet för en viss kvinna. Och vi kan identifiera rätt hane med hjälp av vår luktsans. Har du någonsin märkt att du i männens sällskap ofta har en stark attraktion mot en av dem, till och med en främling? Eller, låt oss säga, du gillar inte en viss man alls, hans skämt irriterar dig, hans T-shirt är äckligt, men samtidigt inser du att du vill ha honom galet. Och dessutom, ledsen, banal lust, det finns inga fler känslor för den här personen. Det är möjligt att näsan i det här fallet bestämmer för dig. Ja, ja, bli inte förvånad.

Med hjälp av lukt analyserar vår kropp blixthastigheten närmaste man. Vi inser inte ens det. Vi förstår bara att en person är mer attraktiv än en annan, samtidigt som feromonerna från nionde mannen ger oss information om hans genetiska sammansättning och immunförsvar. Förresten väljer vi en man med immunitet som skiljer sig från vår, så att de vanliga avkommorna har en fullständig uppsättning gener och skyddande faktorer för att avvärja sjukdomar..

Kreativitet

Ledaren för den legendariska Doors-gruppen, Jim Morrison, är attraktiv enligt de parametrar vi tidigare listat – höga kindben, symmetriskt ansikte, viljestark käft, bra kroppsbyggnad. Inte mindre uttrycksfulla ansiktsdrag hos samma Mick Jagger. Det är sant att sistnämndes utseende svagades något av figuren, som är tunn och till och med feminin i ledaren för ”Rollings”. Men vad har århundradets sexsymboler gemensamt? Det stämmer, en kreativ touch. Sergei Yesenin, Alexander Pushkin, Sergei Prokofiev, Mozart, Hemingway, Salinger, Erich Maria Remarque – dessa män åtnjöt alltid framgång med motsatt kön. Även om till förmån för Remarque, hans ståtliga figur och överväldigande maskulinitet spelade till förmån för Remarque, mot vilken sådana jordiska damer som Marlene Dietrich och Greta Garbo inte kunde motstå.

Så den kreativa aspekten kan kompensera för externa brister. Varför är det så? Evolutionärpsykolog Jeffrey Miller tror att intelligens och kreativitet är resultatet av långvarigt sexuellt urval. Som du vet är en person som överlever inte den starkaste utan den anpassningsbara och utan intelligens är det mycket svårt att göra detta. Och var har du träffat en riktigt begåvad person utan en droppe anledning i huvudet? För hundratusentals år sedan började människor välja smartare partners. Således började Homo Sapiens utveckla intelligens. En intelligent person inspirerar till beundran hos oss, som utvecklas till sexuell attraktion. Och inga perfekta kuber och ett vittandigt modellleende kan tävla med en mans talang..

Man om man

För tre år sedan kom Alexander Rosenbaum till vår stad och pressen samlades traditionellt före konserten för en presskonferens. Ord för ord, och vi pratar om begreppet ”riktig man”. Den legendariska artisten var kategorisk i sin bedömning och sa att denna ”term” inte exakt betyder pumpade muskler. ”Dagens macho är bara löjligt. En riktig man är ett proffs. Till exempel sitter en fet, ful, panna, rör sig knappt benen – och slår alla på planeten Jorden vid schack. Ger pengar och berömmelse för sig själv och landet. Det här är en man. Och om en tupp går längs stranden, som inte kan göra någonting, och samtidigt är stolt över sitt berg av muskler – fullständig noll, inte en man alls ”.

Det finns ett sanningskorn i Alexander Yakovlevichs ord. En man bör vara produktiv så att säga. När allt kommer omkring är en bild inte tillräcklig för en kvinna, hon behöver också vissa garantier. Ur en evolutionär synvinkel väljer en kvinna en pålitlig man som hjälper henne att uppfostra barn. Och om ett berg av muskler inte har intelligens, talang och god humor, är all sin skönhet värdelös.

Idag är det inte ett problem att få en fantastisk kropp. Kost, gym, hormoner och till och med plastikkirurgi står till vår tjänst. Och alla dessa fördelar är populära inte bara bland kvinnor utan också bland män och med inte mindre framgång. Den sorgliga sidan av myntet är att en man på detta sätt döljer sin sanna genetik och tvättar praktiskt taget en kvinna som lockades av ett konstgjordt utseende. När allt kommer omkring kommer manens egenskaper att överföras till ättlingarna, det är släktingarna och inte förvärvade från kirurgen.

Men förutom externa data, intelligens, talang, höga kindben och så vidare, kära kvinnor, är det viktigaste att utvärdera en mans tillförlitlighet, omtänksamhet och vänlighet. Sexlust är en sak, men bra sex plus starka relationer är en annan. Hur som helst, allt ligger i dina händer.