Ensamheten: varför vi träffar vem som helst

Expert – om varför vi går med på ett förhållande utan kärlek och om rädslan för ensamhet.

Det finns många anledningar till varför kvinnor tillåter sig att älskas och inte lämnas. Många människor väntar hela sitt liv på det ögonblick när de uthärda och blir kär och lämnar ingen chans för verklig lycka..

En av de största rädslorna är rädslan för att vara älskad och ensam. Så även från omslagen till tidningar och från telefonskärmen tittar en farmor i katter på dig och signaturen säger: ”Stolt och oberoende.” Och en kyla rinner ner i ryggraden: är det verkligen mitt liv? Tänk om jag befinner mig så här i utkanten av staden i en liten lägenhet med ett litet kattskydd.

Tyvärr dämpar denna rädsla många kvinnor och låter dem inte bygga en ljus framtid fylld med sanning med kärlek och lycka: ”Jag träffar en kille som det inte finns någon framtid med, för jag är rädd för ensamhet!”, ”Jag har inte älskat min man på länge, men jag är rädd för att vara ensam.” Vad ska man göra? Vår expert kommer att berätta.

Ekaterina Kononova

Grundare av #HarmonyGirls kvinnors rörelse, talare, personakampanjkonsult.

Offentlig fördömelse eller vad människor kommer att säga?

Fungerar särskilt i små städer. Men jag måste erkänna, även bland affärskvinnan i Moskva finns det ofta en stereotyp: om du innan 30 års ålder inte har träffat din man, så räknar du inte riktigt med tur efter det. Bygg en karriär och lev för dig själv. Och dessa tunga blickar av vänner som ställer samma fråga: ”Tja, har du träffat någon?” Kom ihåg en enkel regel: du lever bara ett liv och bara för dig själv, därför bör du bara välja medveten ensamhet eller kärleksrelationer..

Tidigare relationer, eller hur unga vi var

Kom ihåg sina heta romanser från 20+ perioden, suckar många kvinnor svagt och håller med om att detta aldrig kommer att hända igen. När allt kommer omkring är kärlek bara en gång. Sedan har jag en motfråga: förväxlar du inte din enda kärlek till livet med en banal upplopp av hormoner i ung ålder??

Gifta dig till varje pris

Ibland når vi kokpunkten när lycka med ett självständigt och fritt liv blir en tung börda. Vi kommer ihåg hur vi drömde om en vit klänning och de nygifta första dansen, och en slöja väver över våra ögon: det spelar ingen roll vem utan att gifta sig. Tyvärr löser inte äktenskapet problem utan tvärtom förvärrar dem ännu mer. Därför måste detta beslut fattas så medvetet som möjligt. Tänk, och skulle du leva med den här personen, om inte för en bröllopsfest, en vit klänning och ringar?

Depression, eller det kommer inte att bli bättre hur som helst

Detta är en allvarlig diagnos och måste behandlas. En kvinna i ett tillstånd av akut depression är ett gott bete för en gigolo eller narcissist. I ett sådant mentalt tillstånd är du väldigt lätt att kontrollera. Och partnern kan börja använda den. Spring, och inte bara någonstans utan till en psykoterapeut som kommer att bota och sätta dig på rätt väg. Konsekvenserna av dessa störningar är fysisk sjukdom och förlust av livsglädje..

lönsam part, eller Nedoprinz

Alla vänner och även mamma är mycket nöjda med din partner. Han är smart och rik och älskar din hund och är redo att göra vad som helst för dig. Och hela världen sjunger lov från din själsfrände, men bara du tittar på den här personen och förstår inte vad du behöver mer. Och saken är, den här personen är verkligen underbar, men helt enkelt inte din. Du behöver inte vara perfekt för att bli älskad. Vi väljer med vår själ, inte vårt huvud.

Nu är det inte dags, eller kommer vi att leva till måndag

Du har ett allmänt lån för en ny bil, och imorgon är hans systers bröllop och sedan årsdagen för hans kusin, och sedan, som turen skulle ha, greppades hans tänder. Och allt på något sätt vid fel tidpunkt. När allt kommer omkring är en upplösning allvarlig, det är en tragedi! Du måste förbereda dig ordentligt för universellt lidande. Jag kommer att säga en sak: det kommer aldrig att finnas en bra tid att skilja sig från en älskad person och möta din sanna kärlek. Den här tiden är nu!

Förväntan på ålderdom, eller vem som ger mig ett glas vatten?

En mycket vanlig rädsla som skapar onödiga allianser med människor du ogillar. Tro mig, i slutet av vårt liv förblir vi på något sätt ensamma med oss ​​själva, säger någon psykolog eller filosof. Det förfallna glaset vatten kommer definitivt att serveras till dig, tvivlar inte ens på det. Det är viktigare här att tänka på vad du kommer ihåg om ditt liv – hur du bodde med en älskad person?

Trötthet, eller så går det

I ett visst skede i livet står vi inför en vild trötthet från själva sökandet och försöket att forma något ur vårt personliga liv. Allt detta verkar vara någon form av billig fars, men hur mycket ansträngning och energi spenderades. Jag kommer att säga detta: det här är mycket korrekta känslor. Stanna i din strävan och byt fokus till dig själv: njut bara av det som finns i ditt liv: ditt favoritjobb, vänner, hund, böcker. Tro mig, en självförsörjande och glad kvinna lockar sig inte värre än en magnet.

Ingen tid eller uthärda – bli kär

Du är en framgångsrik affärskvinna och varje minut har mycket ekonomisk vikt för dig. Du har absolut ingen tid för datum, svaga samtal under månen och allt sådant nonsens. Förresten är det dags för dig att expandera och öppna tre nya kontor. Då kanske du bör ha professionell framgång och skjuta upp ditt personliga liv, rikta all din energi in i det företag du älskar, och inte till tråkiga och oproblemanta relationer för dig..

Något är fel med mig, eller så kommer du att bli botad

Mycket ofta döljer vi vår ovilja att ta situationen i egna händer bakom en banal diagnos av en excentrisk kvinna. Jag kan inte sitta still, jag vill alltid ha något, men jag vet inte vad! Alla lever, och vi kommer att leva. Du kan fortsätta att oändligt skylla dig själv för dina egna känslor och rädslor. Men du kan inte fly från dig själv till någon illusion. Titta ärligt i ögonen på din största rädsla – du är helt enkelt rädd för att vara ensam. Men betalar du för mycket för det??

Det finns ett sådant koncept – medveten ensamhet. Det här är ögonblicket när du inte behöver någon känslomässig krycka för att känna dig lycklig. Du är lycklig helt enkelt från själva ditt livs fakta och vad som händer i det. Det är på denna grund som en framtida familjs starkaste början föds: speciella människor kommer in i livet, du blir klokare och det ögonblicket av ett medvetet val till förmån för att leva tillsammans händer. Jag önskar er alla bara sådana scenarier!