Samma rake: hur man kommunicerar med ex

TV-presentatör Sergei Belov gav sju enkla tips om hur man upprätthåller goda relationer och, viktigast av allt, nerver.

Låt oss erkänna: oavsett hur smart vi kan verka för oss själva, var och en av oss hade ”besvärliga ögonblick” i livet när vi inte förstod hur vi ska bete oss korrekt … med exen. Ska du gratulera till semestern? Hur kommunicerar jag på fester med gemensamma vänner? Finns det liv efter att ha gått sönder? Och i allmänhet är en normal relation med en fästman verklighet eller fantasi.?

Vi genomförde en miniundersökning inom samma redaktion för att ta reda på hur du kan komma överens med ditt ex. Den överväldigande majoriteten svarade med ett kategoriskt ”Inget sätt!”, Men vi vet båda att det inte är så enkelt. Kvinnodagsredaktionen fick reda på vad en man tycker om detta.

Låt oss dela vänner

Under lång tid trodde jag att uttrycket ”att förbli vänner” är rent av hån av något slag! Jag var säker: efter en passionerad romantik kan det inte finnas någon vänskap. Allt. Bränd jord.

Men då blev jag vuxen och klok (ha-ha!) Och jag säger det här: om du fångade din pojkvän i sängen med en annan, så finns det naturligtvis inga frågor – ta bort hans nummer från din kontaktlista, sätt ett block på hans Instagram och radera snabbt tatueringen ”Armen för alltid”.

Varom icke? Om det inte fanns något bedrägeri och svek? När allt kommer omkring händer det att kärleken bara passerar … Och vi kan ärligt säga om det. Om du respekterar varandra är det fullt möjligt att förbli vänner även efter avsked..

Tidigare betyder inte död

En av mina vänner hade en sådan historia. Hon gratulerar alltid sina ex-pojkvänner med semestern: grattis på födelsedagen, bröllopsdagen, försvararen av fäderneslandet osv. Enligt henne är detta ”elementär artighet”. ”Han är en före detta, inte död!” – insisterade en vän. Men en dag, som svar på ett ”artigt” textmeddelande, fick hon en hel dikt om vilken … dålig kvinna hon är. Öppnade, säger de, gamla sår. Hon upphetsade, säger de, gamla känslor. Och killens enda liv började förbättras …

Tja, alla människor är olika. Innan du gratulerar ditt ex till ditt engagemang, fråga dina gemensamma vänner om ditt meddelande kommer att föra den stackars mannen till hjärtinfarkt precis vid altaret.

Svartsjuka för det förflutna är inte bra

Till och med på institutet hade jag en flickvän som naturligtvis förföljde mina exer! Hon spårade i korridorerna, väntade efter föreläsningar, hotade att förlamas … Hon var väldigt rädd för att jag skulle återvända till en av mina tidigare vänner.

Naturligtvis hade vi inget seriöst förhållande. Och efter ett par månader har vår romantiska ”italienska” historia varit förflutet..

Ex-sex, eller Sex för vänner

Nej. Nej nej och en gång till nej! Min sorgliga erfarenhet visar att sex för vänner uppfanns av Hollywood-producenter speciellt för Sarah Jessica Parker.

Om du lockas till varandra efter avsked är det inte vänskap. Detta är en ny typ av kommunikation. Vi måste erkänna det, diskutera det, njuta av varandra … och skydda oss själva!

Det förflutna är i det förflutna!

En vän till mig var lyckligt gift i två år … Tills hans fru plötsligt lämnade honom till filmregissör. Drama, ett brustet hjärta, en lätt binge …

Och ändå var det dags för ett nytt liv, en ny kärlek efter några månader. Han började på romantiska dejter igen. Men av någon anledning berättade han för alla tjejer som passerade tröskeln till sin lägenhet om sin ex-fru: här är bakgrundsbilderna som hon valde, gardinerna i hennes favoritfärg, soffan på vilken … Tja, du vet.

Under lång tid utvecklade han inte ett förhållande med någon. Och en dag förlorade hans nerver, och han … kastade ut soffan. Och livet blev bättre. Både från honom och från vaktmästaren som tog de underbara möblerna åt sig.

Kärleksaffär på jobbet

En vän till mig har ett mycket nära förhållande med sin ex-fru. De ringer varandra varje dag, ser varandra, äter middag tillsammans. Och allt för att hon är hans kollega! När du tittar på dem på kontoret kommer du aldrig att säga att för bara ett år sedan kokade allvarliga passioner mellan killarna! Detta bevisar återigen att ett gemensamt språk kan hittas med alla … Det är sant, på grund av denna officiella ex-romantik förlorade min vän mer än en tjej. De var alla mycket avundsjuka. Och uppenbarligen inte så smart.

Isle Beck, eller Asta la Vista

Jag hade en tjej – en skönhet, jag älskade henne mer än livet. Och hon är mycket mindre än jag. Och livet och vad som helst. Jag tyckte inte om det alls, kan man säga. Naturligtvis skilde vi oss mycket smärtsamt – mitt stränga hjärta var, om inte trasigt, då påtagligt slitna.

Tio år har gått, jag har länge slutat minnas henne …

Men förra veckan ringde klockan. Min tidigare skönhet kom till Moskva och erbjöd sig att träffas.

Tja, låt oss kontrollera om det är möjligt att återvända till det förflutna och återvända den förlorade kärleken. Men det kommer att bli en helt annan historia. Om du vill ska jag berätta nästa gång.

Nästa kolumn handlar om hur man kan bevara romantik och inte drunkna i vardagen..