8 sätt att övervinna uppdelningar enligt vetenskapen

Avskiljning är en oundviklig process. Vi delar med människor, vanor, livsstil, saker och städer. Detta är ett slags cykliskt natur i vårt liv. Men när det gäller att skilja sig från en en gång älskad verkar scenen för att gå igenom det för oss vara det mest smärtsamma. När allt kommer omkring, tappar vi tillsammans med honom våra drömmar, förhoppningar, känslor och trevliga minnen. Det finns beprövade vetenskapliga sätt att göra uppbrott mindre smärtsamma..

Blockera ex på sociala medier

Forskning har visat att människor som spårar sitt ex på Facebook är mer oroliga och har mer negativa känslor, allt från hämnd till längtan och ensamhet. Dessutom visade studien att det bara kan vara tillräckligt att titta på ett foto av ett ex för att aktivera områden i hjärnan som är förknippade med fysisk smärta. Därför, för att komma över upplösningen snabbare och enklare, blockera den på sociala nätverk och ta bort alla foton från din telefon och dator..

Påminn dig själv om negativa egenskaper i ditt ex

Så här fungerar vår hjärna, den kan påminna oss om de mest underbara ögonblicken med vårt ex och glömma det dåliga. Men du kan ta allt i egna händer och medvetet påminna dig själv om vad som var fel. Kom ihåg till exempel hans illaluktande strumpor, som han tyckte om att kasta över hela lägenheten, hans ovilja att återföra oralsex när du så ville, till vanor med ohälsosam mat, kritik mot dig etc. Detta hjälper dig att komma igenom en svår period snabbare och hindrar dig från att vilja plocka upp din telefon och skriva ett meddelande. Forskning i tidskriften Experimental Psychology har visat att tänka på en tidigare partners negativa egenskaper är mycket effektivare för att lindra kvarvarande romantiska känslor än allmänna tankar eller reflektioner om hans positiva egenskaper..

Registrera dig för volontärer

Den största frestelsen efter avsked är att börja ha synd på dig själv: köp en flaska vin, sätt på sorgliga melodramor och tillbringa kvällar med ett glas vin och tårar i ögonen. Nej! Gör inte det. Ett sådant gnällande och depressivt tillstånd kan dröja länge. Ja, du kan reflektera lite och tycka synd om dig själv, gå en promenad i naturen och gråta i tystnad. Jag försäkrar dig, utan vin och en film kommer du inte att vilja gråta på länge. Men det kommer att hjälpa till att kasta bort alla negativa känslor. Hitta sedan de som behöver din hjälp. När vi hjälper andra mår vi mycket bättre. Speciellt när andra är ännu värre än oss. Registrera dig för volontärer – hjälp barn från ett barnhem eller gamla människor på ett hospice. De kommer att uppskatta ditt besök och din hjälp. Och du kommer att se att bryta upp med ditt ex bara är en mindre incident jämfört med andra människors öden..

Tillbringa tid med din håriga kompis

Ja, det är efter en svår upplösning som många skaffar sig katter, hundar eller guldfiskar. Det är dock värt att göra detta om du inte har täta affärsresor, och även om du har tid och ekonomi att sköta ett husdjur. Studier visar att vård av ett husdjur minskar känslor av ensamhet, och du byter från att tänka på ditt ex till att tänka på ditt nya husdjur – slå ut en kil. Om du ännu inte är redo att skaffa dig en ny varelse, gå till ett kattkafé, hundhund eller djurpark. Eller anmäl dig till ridlektioner på hippodromen. Så att du har din egen häst att ta hand om och skapa kontakt med.

Registrera dig för ett gym

Om du känner dig deprimerad eller orolig kommer träning att förbättra ditt humör lika mycket som antidepressiva medel och kan också hjälpa dig att komma i toppform. Studier har visat att människor som tränar yoga finner inre harmoni mycket snabbare. Och efter träning minskar depressionskänslan tack vare endorfiner, vars nivå stiger efter träning och förbättrar vårt humör. ”Jag tittar alltid på det emotionella tillståndet hos människor som kommer. Om personen är deprimerad, rikta dem till löpbandet. Om jag blir irriterad ökar jag belastningen på armar och rygg. Och jag skickar dem som är i ett oroligt tillstånd att gå på steget och arbeta på glutealmusklerna ”(Alexey Doskalov, tränare Powerzone).

Ta en semester och resa

Om du någonsin velat se en annan del av världen men inte vågat göra det för att ditt ex inte kunde gå med och inte ville gå ensam, är det dags att boka en resa. Ja, det liknar handlingen i filmen ”Eat. Be. Kärlek ”, där huvudpersonen omedelbart efter skilsmässan lämnar för att resa världen. Men det hjälpte henne. Personliga resor kan vara intressanta, färgglada och givande, och det ger dig också möjlighet att utvecklas och växa som person. När allt kommer omkring, där måste du behärska nya rutter ensam, navigera på okända platser, kommunicera med nya människor. Upptäck därför nya vägar och nya aspekter av dig själv istället för att njuta av sorg och förtvivlan. Det är möjligt att ensamresa får en djupare innebörd. Studien, som publicerades i tidskriften Personality and Social Psychology, förklarar att din förmåga att hantera ett uppbrott har mycket att göra med din känsla av dig själv som person. ”.

Gå inte tillbaka till ditt ex av någon anledning.

Ja, du vet att du inte borde. Men handen når telefonen, och hjärnan hittar en ursäkt för att ”allt detta bara är för sexens skull. När allt kommer omkring är sex ett fysiologiskt behov av kroppen. Och med exen var det sex som var det mest levande minnet. ” Ja, du kan ha haft riktigt explosivt sex, men forskning som publicerades i tidskriften Family Relationships har visat att sex med ditt ex ökar psykologisk stress och komplicerar vägen till återhämtning. Till slut skiljer vi oss från människor så att vi inte ser dem igen. Inte för att minska mängden tid som spenderas tillsammans.